ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«Έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Άγιον Όρος (προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων)»

17/11/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 572

ΗΜ/ΝΙΑ: 17/11/2021

 

ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΡΓΟ: «EΡΓΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΤΟ AΓΙΟΝ OΡΟΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ)»

 

 

 

 

 

 

ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

 

ΤΕΥΧΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

 

 

 

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ

 

ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ

 

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Τ.Υ. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΙΑΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΔΡΟΣΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

 

 

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

NOEΜΒΡΙΟΣ 2021

 

 

     

 

 

 

ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ταχ. Δ/νση: Λαέρτου 22, Πυλαία 

Ταχ. Κωδ.: 57001

Ταχ. Θυρ.:  8915

Πληροφορίες

Τηλ.: 2310 888 553

Φαξ: 2310 888 646

Email: prgathos@ikao.ondsl.gr

 

ΕΡΓΟ:

 

 

 

«Έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Άγιον Όρος (προμήθεια και εγκατάσταση

φωτοβολταϊκών συστημάτων)»

( CPV: 45310000, 09332000-5)

 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020»

Κωδικός ΟΠΣ: 5076369

 

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

13.107.097,35 €

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), σύμφωνα με το ν. 4412/2016, για την ανάθεση του έργου «Έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Άγιον Όρος (προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων)» με προϋπολογισμό 13.107.097,35 (CPV: 45310000, 09332000-5).

 

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων με προϋπολογισμό 13.107.097,35 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

 

  1. 1.        Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου:

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 21 αυτόνομων Φωτοβολταϊκών Σταθμών, συνολικής ισχύος 2.636,88 kWp, οι οποίοι χωροθετούνται πλησίον των κτιριακών εγκαταστάσεων 17 Ιερών Μονών και 4 εξαρτημάτων 3 εξ αυτών, ώστε να καλύπτεται σημαντικό μέρος της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας αλλά και της διατιθέμενης ήδη υποδομής. Όλος ο εξοπλισμός (μηχανολογικός-ηλεκτρολογικός κ.λπ.) που θα εγκατασταθεί θα είναι καινούργιος.

Ο εκάστοτε Φωτοβολταϊκός (Φ/Β) Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελείται από ένα συνεργαζόμενο σύνολο Φ/Β πλαισίων συνδεδεμένα ανά στοιχειοσειρές στον κάθε αντιστροφέα. Τα Φ/Β πλαίσια θα τοποθετηθούν πάνω σε σταθερές βάσεις. Οι στοιχειοσειρές θα δημιουργούν ένα υποσύστημα, των οποίων η έξοδος θα οδηγείται σε έναν εκ των αντιστροφέων DC/AC (εξωτερικού χώρου) του Φωτοβολταϊκού Σταθμού, μετατροπής συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο. Θα εγκατασταθούν καλώδια του συστήματος καταγραφής δεδομένων τα οποία θα συνδέουν τους μετατροπείς με τον πίνακα τηλεμετρίας του Φ/Β σταθμού. Για την προστασία των Φωτοβολταϊκών Πλαισίων θα τοποθετηθεί κατάλληλος εξοπλισμός αντικεραυνικής προστασίας και κατάλληλες γειώσεις.

Η εγκατάσταση θα εποπτεύεται από Σύστημα Διαχείρισης Φ/Β εγκαταστάσεων με το οποίο θα μπορεί με τηλεμετρική παρακολούθηση (μέσω διαδικτύου) να παρακολουθούνται τα δεδομένα και η παραγωγή του Φ/Β σταθμού. Ο Φ/Β σταθμός θα περιφραχθεί. Στον χώρο του Φ/Β σταθμού θα εγκατασταθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες σύγχρονης τεχνολογίας καθώς και σύστημα αντιστροφέα για την μεταφορά ενέργειας στον Γενικό Πίνακα Χαμηλής Τάσης (ΓΠΧΤ) της εκάστοτε Ιεράς Μονής. Η παραγόμενη ενέργεια από τον Φ/Β σταθμό και το σύστημα συσσωρευτών-αντιστροφέων θα μεταφέρεται στην Ι. Μονή, είτε μέσω υποσταθμών ανύψωσης και υποβίβασης της τάσης (20/0.4kV) είτε με καλώδια χαμηλής τάσης -σε περίπτωση που ο σταθμός βρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής-.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η διασύνδεση της νέας εγκατάστασης με τον υφιστάμενο ΓΠΧΤ της εκάστοτε Ιεράς Μονής. Η εκάστοτε Ιερά Μονή έχει ορίσει μία πηγή ως πηγή παραλληλισμού η οποία θα παραλληλιστεί με το νέο μικρο–δίκτυο.

Τέλος, στα μεγάλα συστήματα, θα εγκατασταθεί Σύστημα Διαχείρισης της Ενέργειας (Energy Management System - EMS) το οποίο είναι ένα σύστημα ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας του νέου εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί καθώς και της διασυνδεδεμένης πηγής παραλληλισμού που έχει οριστεί από την Ι. Μονή. Ο ρόλος του EMS είναι ο έλεγχος και η επιτήρηση του εξοπλισμού και η συνεχής επιλογή της πηγής ή των πηγών που θα δίνουν ενέργεια στα φορτία του κτιριακού συγκροτήματος της εκάστοτε Ι. Μονής, ανάλογα με τις συνθήκες των φορτίων, της διαθέσιμης ενέργειας και της προτεραιότητας των πηγών. 

 

Οι ομάδες εργασιών που προβλέπονται να γίνουν είναι :

  • Ομάδα A - Χωματουργικά
  • Ομάδα Β - Σκυροδέματα
  • Ομάδα Γ – Η/Μ Εργασίες
  • Ομάδα Δ - Κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές
  • Ομάδα Ε – Λοιπά, τελειώματα

 

  1. 2.        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ελεύθερα, πλήρως, άμεσα και με δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.programathos.gr. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310888553, FAX επικοινωνίας 2310 888 646, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Δροσάκης Ανδρέας.

Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την 17/12/2021, ημέρα Παρασκευή, η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης, το αργότερο στις 22/12/2021, ημέρα Τετάρτη.

  1. 3.        Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

 

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 28/12/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.

 

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών ορίζεται η 04/01/2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.

 

Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr) ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής.

  1. 4.        Η επιλογή του Αναδόχου, θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 27 του ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή.
  2. 5.        Προκήρυξη σύμβασης, ήτοι το σχετικό τυποποιημένο έντυπο “Προκήρυξη Σύμβασης” , απεστάλη, μέσω της διαδικτυακής πύλης simap.europa.eu, για δημοσίευση στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17/11/2021.
  3. 6.        Τα κριτήρια συμμετοχής και επιλογής στη διαδικασία σύναψης της Σύμβασης, σύμφωνα με τα Άρθρα 22.Β, 22.Γ, 22.Δ και 22.Ε της Διακήρυξης, είναι τα παρακάτω:

 

22.Β. Καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας

Όσον αφορά την καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, απαιτείται  οι οικονομικοί φορείς να είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό επαγγελματικό μητρώο που τηρείται στο κράτος εγκατάστασής τους. Ειδικά οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) για το χρονικό διάστημα που εξακολουθούν να ισχύουν οι μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 65 του π.δ. 71/2019 ή στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημόσιων Έργων (ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε.) στην 5η τάξη και άνω στην κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, από την έναρξη ισχύος του τελευταίου στην κατηγορία έργου του άρθρου 21 της παρούσας. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του παραρτήματος ΧΙ του Προσαρτήματος Α του ν. 4412/2016.

 

22.Γ. Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια 

(α) Οι οικονομικοί φορείς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ. ή στο ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε. στην κατηγορία έργου ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ οφείλουν να πληρούν τις απαιτήσεις οικονομικής και χρηματοοικονομικής επάρκειας που ορίζονται στην παράγραφο 15, του άρθρου 51 του Π.Δ. 71/2019.

Επισημαίνεται ότι λόγω των οριζόμενων στις μεταβατικές διατάξεις (άρθρο 65 παρ. 6) του Π.Δ. 71/2019, στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί και συμμετέχοντες οικονομικοί φορείς εγγεγραμμένοι στο ΜΕΕΠ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 8 του άρθρου 100 του Ν. 3669/2008, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, οι παραπάνω ελάχιστες απαιτήσεις καλύπτονται αθροιστικά από τα μέλη της ένωσης.

 

Ειδικά οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ, για το χρονικό διάστημα που εξακολουθούν να ισχύουν οι μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 65 του π.δ. 71/2019, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια ανεκτέλεστου υπολοίπου εργολαβικών συμβάσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 20 παρ. 4 του ν. 3669/2008, όπως ισχύει.

Μετά από τη λήξη των ως άνω μεταβατικών διατάξεων και την πλήρη έναρξη ισχύος του π.δ 71/2019, οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε., δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια ανεκτέλεστου υπολοίπου εργολαβικών συμβάσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 64 αυτού.

 

(β) Οι προσφέροντες οικονομικοί φορείς, επί ποινή αποκλεισμού, απαιτείται, σύμφωνα με την με αρ. πρ. 222696/13.08.2021  Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, να διαθέτουν:

Bεβαίωση τραπεζικού ιδρύματος για την πιστοληπτική ικανότητα του Προσφέροντα, ύψους 50% του προϋπολογισμού του Διαγωνισμού, χωρίς ΦΠΑ. Σε περίπτωση Ένωσης Εταιρειών, το εν λόγω κριτήριο μπορεί να καλύπτεται αθροιστικά από τα μέλη της.

 

22.Δ. Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα

22.Δ.1 Οι συμμετέχοντες οικονομικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικών έργων, πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που αφορούν την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα όπως ορίζονται στο άρθρο 52 παρ. 6 του Π.Δ. 71/2019.

Επισημαίνεται ότι λόγω των οριζόμενων στις μεταβατικές διατάξεις (άρθρο 65 παρ. 6) του Π.Δ. 71/2019, στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί και συμμετέχοντες οικονομικοί φορείς εγγεγραμμένοι στο ΜΕΕΠ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 8 του άρθρου 100 του Ν. 3669/2008, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, οι παραπάνω ελάχιστες απαιτήσεις καλύπτονται αθροιστικά από τα μέλη της ένωσης.

 

22.Δ.2 Οι συμμετέχοντες οικονομικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικών έργων,  οφείλουν, σύμφωνα με την με αρ. πρ. 222696/13.08.2021   Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, να πληρούν την παρακάτω απαίτηση που αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα:

Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί ημεδαποί ή αλλοδαποί οικονομικοί φορείς που, κατά την τελευταία δεκαετία και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς στον διαγωνισμό, επί ποινή αποκλεισμού, έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον μία (1) σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία υβριδικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτόνομο δίκτυο (off-grid), συνδεδεμένου με σύστημα γεννητριών diesel (Η/Ζ) ή ισοδύναμου συστήματος, συνολικής ονομαστικής ισχύος τουλάχιστον 1.500 kVA, και με όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

I. Σύστημα ηλεκτροχημικής αποθήκευσης ενέργειας (BESS) τεχνολογίας Ιόντων Λιθίου (Li-Ion) ή ισοδύναμης τεχνολογίας, με συνεχή ρυθμό φόρτισης/εκφόρτισης τουλάχιστον 1C/1C και συνολικής ονομαστικής ενέργειας τουλάχιστον 300 kWh

II. Αμφίδρομο Μετατροπέα Ισχύος (Power Conversion Unit-PCS) με ενσωματωμένη κατάλληλη λειτουργία grid-forming function για εγκατάσταση σε αυτόνομο δίκτυο (Off-grid) συνολικής ονομαστικής ισχύος τουλάχιστον 400 kVA.

III. Σταθμό ΑΠΕ από φωτοβολταϊκά συνολικής ονομαστικής ισχύος τουλάχιστον 500 kWp

IV. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο (EMS).

V. Διασύνδεσης Μέσης Τάσης 20kV μήκους τουλάχιστον 2km.

VI. Το υβριδικό σύστημα θα πρέπει να βρίσκεται επιτυχώς σε λειτουργία για τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες.

 

22.Ε. Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης

Ο Οι οικονομικοί φορείς για την παρούσα διαδικασία σύναψης Σύμβασης οφείλουν να συμμορφώνονται με:

i.    Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 πιστοποιημένο από αναγνωρισμένο φορέα από το ΕΣΥΔ, για την ανάπτυξη, διαχείριση, κατασκευή και θέση σε λειτουργία έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ή παρεμφερούς αντικειμένου που συνάδει με το παραπάνω.

ii.   Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2015, πιστοποιημένο από αναγνωρισμένο φορέα από το ΕΣΥΔ, για την ανάπτυξη, διαχείριση, κατασκευή και θέση σε λειτουργία έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ή παρεμφερούς αντικειμένου που συνάδει με το παραπάνω.

iii.  Σύστημα για τη Διασφάλιση της υγείας και την ασφάλεια των εργαζομένων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001:2018, πιστοποιημένο από αναγνωρισμένο φορέα από το ΕΣΥΔ, για την ανάπτυξη, διαχείριση, κατασκευή και θέση σε λειτουργία έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ή παρεμφερούς αντικειμένου που συνάδει με το παραπάνω.

iv.  Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001:2011, πιστοποιημένο από αναγνωρισμένο φορέα από το ΕΣΥΔ, για την ανάπτυξη, διαχείριση, κατασκευή και θέση σε λειτουργία έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας ή παρεμφερούς αντικειμένου που συνάδει με το παραπάνω.

Αναγνωρίζονται και γίνονται αποδεκτά ισοδύναμα πιστοποιητικά από αναγνωρισμένους οργανισμούς εδρεύοντες σε άλλα κράτη μέλη.

Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων τα παραπάνω πιστοποιητικά πρέπει να ικανοποιούνται από όλα τα μέλη της ένωσης.

 

  1. 7.        Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, κατά τους όρους της παρ. 1 α) του άρθρου 72 του ν. 4412/2016, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 262.141,00 € και ισχύος τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς της παραγράφου 8 της παρούσας, δηλαδή πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι την 27/02/2023, ημέρα Δευτέρα.
  2. 8.        Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι δεκατρείς (13) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.
  3. 9.        Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
  4. 10.    Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με κωδ. ΣΑ ΕΠ0081 με κωδικό έργου 2021ΕΠ00810023 και κωδικό ΟΠΣ 5076369, σύμφωνα με την απόφαση με Α.Π. 1985/27.04.2021 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
  5. 11.    Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο σύμφωνα με το άρθρο 16.1 της Διακήρυξης.
  6. 12.    Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
  7. 13.     Τα έξοδα δημοσίευσης της διακήρυξης βαρύνουν τον ανάδοχο του έργου.

 

 

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

     

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ

 

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ & ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ

 

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Τ.Υ.

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΝΙΑΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΔΡΟΣΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Με την υπ’ αρ.  Φ. 2/40/ΠΑ 3387/04-17.11.2021 απόφαση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους

 

πίσω - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ